کپ استیشن دستگاه چاپ

سینی گپ و سیستم کپ استیشن:
سینی کپ برای مواقعی که دستگاه خاموش است استفاده می شود.این قطعه معمولا در دستگاههایی با هد اپسون ژاپن موجود است و گاها در دستگاههای با هد ریکو و کونیکا هم دیده میشود .

کپ دو وظیفه اصلی در دستگاههای چاپ دارد  :

1- مکش هد و باز کزدن نازلهای گرفته در زمتن کلین هد . 2- محافظت از هد در برابر خشک شدن در زمانی که دستگاه مشغول چاپ نمیباشد .

کپ استیشن ها معمولا به دو صورت مکانیکی و برقی میباشند که نوع مکانیکی قدیمی تر بوده و اغلب در دستگاههای تک هد و به ندرت در دستگاههای چاپ دوهد دیده میشود .

برای جلوگیری از خشک شدن نازل های هد و عدم ورود گرد و غبار به هد، درون سینی کپ، پارچه مخصوص آغشته به سالونت می گذاریم و و سینی را زیر هدها قرار می دهیم. به گونه ای که با نازل ها در تماس باشد و زير هدها بچسبد. بعضی از دستگاه ها بجای سینی کپ، سیستم کپ استیشن دارند. در این حالت، کپ به طول و عرض هد، زیر هد قرار می گیرد.به عنوان مثال، سیستم کپ دستگاه کونیکا به این صورت است کهباید درون کپ ، حلال سابلیمیشن و یا سالونت ( بسته به جوهر مورد استفاده دستگاه ) بریزید و زیر هد قرار دهید. بخار سالونتی که از این محفظه بلند می شود مانع از خشک شدن هدها می شود.برای هد اپسون به دلیل نازل های بسیار ریز این هد، به هیچ وجه نباید برای زمان کوتاه خاموشی درون کپ اپسون سالونت بریزید زیرا سالونت به داخل دمپرها نفوذ می کند و باعث می شود که ابتدای چاپ،
مشکل گرفتگی نازل ها و تنظیم نبودن رنگ به وجود آید. همچنین بهتر است كپ هد اپسون هر سه ماه یکبار تعویض گردد و کپ نو جایگزین شود. در تعویض کپ باید به سایز آن دقت کرد چون اگر کوچکترین راهی برای نفوذ هوا به هد باشد ، هد بزودی خشک میشوئ و باز شدن آن مشکل و گاهی غیر ممکن میشود . 

در صورتی که این کار صحیح  انجام نشود ممکن است ازبه مرور زمان هد را دچار مشکل و آسیب جدی کند.

 
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید
captcha


دستگاه چاپدستگاه چاپ جوهر چاپجوهر چاپ کلندر و پرسکلندر و پرس رول و مدیای چاپرول و مدیای چاپ قطعات یدکیقطعات یدکی دستگاه کارکردهدستگاه کارکرده