فیبر نوری دستگاه چاپ سابلیمیشن

کابل فیبر نوری: 

این کابل در دستگاه های جدید جایگزین فلت های قدیمی شده که مثلا در دستگاه سیکو به صورت فلت های ۱۴، ۱۶ و ۱۸ پین بود. وظیفه این کابل جابجا کردن دیتا از مادربرد به هدبرد است. اما برق را انتقال نمی دهد.
کابل فیبر نوری تشکیل شده از یک رشته پلاستیکی است که داخل آن بافت ابریشمی وجود دارد و وسط آن فیبر نوری قرار دارد. فیبر نوری شبیه پلاستیک فشرده است. این کابل در دو نوع سر مربعی و سر گرد عرضه می شود.
مزیت این کابل نسبت به فلت های قدیمی در این است که فلت های قدیمی حجیم و جاگیر بود ولی این کابل جای کمتری می گیرد. در فلت های قدیمی ممکن بود سر پین ها خراب شود و یا در زنجیر آسیب ببیند اما کابل فیبر نوری این ایرادات را ندارد. مزیت دیگر این کابل نسبت به فلت، انتقال سریعتر دیتا است.
در صورت خرابی این کابل، در نرم افزار چاپ، ارور داده می شود و بطور کلی با اجازه باز شدن نرم افزار را نمی دهد و یا در انتقال دیتا مشکل ایجاد کرده و چاپ را جابجا می زند.

 در صورت نیاز به تعویض کابل نوری دستگاه چاپ باید به نوع کانکتور اتصال سر آن دقت کرد ، همچنین فیبرنوری که در دستگاههای چاپ استفاده میگردد باید از نوعی باشد که انعطاف پذیر باشد ( فیبر نوری های مورد استفاده در دستگاههای صوتی و تصویری مناسب دستگاههای چاپ نمیباشند ) و در هنگام حرکت مداوم کریج دچار قطعی داخلی نگردد .

فیبر نوری در دستگاههای چاپ لارج فرمت به کابلی اطلاق میشود که اطلاعات دیتایی را که به نور تبدیل شده را از جایی به جایی دورتر منتقل میکند ، همه ما در مورد سرعت نور شنیده و دیده ایم ، حال این روزها تکنولوژی به ما کمک میکند که بتوانی هرگونه اطلاعاتی را که میخواهیم به نور تبدیل کرده و توسط فیبرهای نوری با سرعت بسیار بالائی آنرا به هر جایی انتقال دهیم ، و کابل پیش روی شما جزو ایتدائی ترین و کم سرعتترین فیبرهای نوری است که توانائی انتقال 1 گیگابایت در ثانیه را دارد. 6 متری برای دستگاههای 320 و 10 متری برای ، فیبر نوری در دستگاههای چاپ به طولهای 3.5 متری برای دستگاههای 1.8 دستگاههای 5 متری استفاده میشود که بیشترین استفاده آن کابلهای 6 متری است زیرا بیشترین  دستگاههای مورد استفاده دستگاههای 3.2 هستند.

در تصویر زیر انواع مختلف فیبر نوری را بر اساس تفاوت نوع کانکشن اتصال آنها مشاهده میکنید : 

فیبر نوری دستگاه چاپ

فیبرهای نوری با پچ کوردهای مختلفی وجود دارند اما در دستگاههای چاپ فقط دو نوع از آن مورد استفاده قرار گرفته اند ، که HOSON و فیبرهای نوری سرمربعی برای بردهایی نظیر بردهای UMC فیبرهای نوری سرگرد برای بردهایی نظیر بردهای این تفاوت صرفاً به دلیل طراحی متفاوت بردهای شرکت های مختلف است و هیچ برتری نسبت به یکدیگر ندارند ، فیبرهای نوری سرگرد با سرهای مشکی شناخته میشوند و فیبرهای نوری سرمربعی با سرهای آبی رنگ شناخته میشوند.

نویسنده : علی هاشم زاد ( تکنسین ارشد فرارنگ )